Hoppa till innehållet
Logotyp, länk till webbplatsens startsida
Amatörens klagan

SJ en miljöbov

SJ är så himla miljövänligt kan man läsa om och höra politiker, miljövänner och SJ ledningen upprepa som ett heligt mantra. Och ingen, inte en enda verkar ifrågasätta detta.

En nästan sinad älv

Och visst. Det är bättre att ta tåget än att flyga, det är bättre att ta tåget än att köra bil, men det är ännu bättre att stanna hemma. Eller har alla miljö och energirådgivare jag någonsin hört, ljugit för mig? Byt ut alla era glödlampor mot lågenergilampor så att vi sparar energi, energi som framställs till största delen på miljöpåverkande sätt. Visst, ett kärnkraftverk är rent, men urangruvorna skitar ner och gör stora landområden obeboeliga. Visst är vattenkraften ren, men älven nedanför dammen förändras vilket förändrar flora och fauna. Varje gång vi måste producera el så innebär det en miljöpåverkan, det är alltid en miljökostnad om man måste tillverka något för att framställa el, och oftast är följderna för naturen påtagligt negativa.

...och SJ, de drar ju bara lite el...

Visst, SJ släpper inte själva ut koldioxid men miljöpåverkan finns där. Och alla ska vi spara el, så varför ska då inte SJ spara el? Missförstå mig inte, jag menar inte att de ska sluta köra tåg eller börja med gamla ånglok, men varför i hela världen måste tågen ha lyset på mitt på dagen, och kanske än mer obegripligt, mitt i natten när tåget står parkerat på stationsområdet?

Vi bor precis vid stationen och varje natt står det minst ett tåg inne vid perrongen, väntande på att det ska bli morgon, och alltid, utom vid ett eller ett par tillfällen, så står ljuset på för fullt. Det stör mig inte personligen, har sovrummet åt andra hållet, men ingen jävel ska komma och säga åt mig att byta till lågenergilampor och motivera det med något annat än att det blir billigare för mig. Och det senare skiter jag högaktningsfullt i. Jag låter mina prylar stå på standby, jag låter ljuset flöda, TV får stå på, det är ändå så lite jämfört med tåget nedanför fönstren som står med dånande generatorer och blagande ljus hela nätterna.

Inlagt 2008-09-22 19:04
Kommentera (0) - Permalink


Samtliga poster i denna blogg

Det här är bara en blogg för att få ut allt det där man annars inte får ut.

För mycket USA

2008-11-05 21:53
I alla media, hela tiden handlar det enbart om USA, som om hela världen inte tänker på något annat än vem som ska bli president i USA?
Läs...

Borde inte alla brottslingar ha rätt till vård?

2008-09-25 19:47
Anders Eklund och Christine Schürrer, båda bedöms som tillräckligt friska för att inte dömas till vård. Är någon som begår ett allvarligt brott frisk?
Läs...

SJ en miljöbov

2008-09-22 19:04
Visst tusan är SJ en riktig miljöbov, som dessutom vilseleder omvärlden.
Läs...

Söndagsångest

2008-09-21 19:21
Söndagsångest, eller är det inte det?
Läs...

Ännu en grå lördag

2008-09-20 12:12
Klagan över helgvädret
Läs...

En första tanke i natten

2008-09-20 00:30
Premiärblogg, ett första försök. En start, en början
Läs...


Vem är det som bloggar?

Profilbild

Mitt namn:
Andreas Cederbom

Min plats:
Universum, typ

Beskrivning av bloggen:
Det här är bara en blogg för att få ut allt det där man annars inte får ut.

E-post:
info@web-me.se

WebMe
Tel: 0734 - 22 77 38, E-post: info@web-me.se