Hoppa till innehållet
Logotyp, länk till webbplatsens startsida
Amatörens klagan

Söndagsångest

Så var det söndagskväll och söndagsångesten står på topp. Framför oss ligger ytterligare en veckas arbete, bakom oss, ytterligare en helg som man nog får säga har gått till spillo, i alla fall ur mänsklighetens perspektiv.

Lite gott vin, lite whisky, en del god mat, en del TV, en hel del framför datorn, som vanligt. Rätt skönt egentligen, inga måsten, men samtidigt kan man inte låta bli att fundera över om man inte kunde gjort något vettigt med den här tiden. Nåja, skapa en blogg för publiceringssystemet kan kanske sägas vara nyttigt, nu kan jag ju själv spy galla, men inte för det mänskligheten närmare en frälsning (menat på ett autistiskt, nej förlåt, ateistiskt sätt).

Nåja, börjar man fundera i de banorna så är det väl enbart ett fåtal procent av mänskligheten som faktiskt ägnar helgerna åt något som för mänskligheten framåt mot något bättre. Och ska man vara krass så är även läkarnas helgjour en droppe i havet på den här fronten. Visst de lindrar i bästa fall en individs akuta plågor, men ur mänsklighetens perspektiv är det inte alltid det bästa, även yxmördare, våldtäktsmän och blivande psykopater får ju akutvård och summerar man den smärta dessa kommer att orsaka så är den ju bra mycket större än den smärta som läkaren lyckats lindra hos objektet i fråga.

Så, nä, egentligen bör man nog inte ha så mycket ångest. Och att jobbet kickar igång igen på måndag… tja vad skulle man göra om man inte jobbade? Dra på stan (utan pengar att handla ens en kopp kaffe för)? På det hela taget är jobbet ett av de mest lönande tidsfördriv vi har.

Inlagt 2008-09-21 19:21
Kommentera (0) - Permalink


Samtliga poster i denna blogg

Det här är bara en blogg för att få ut allt det där man annars inte får ut.

För mycket USA

2008-11-05 21:53
I alla media, hela tiden handlar det enbart om USA, som om hela världen inte tänker på något annat än vem som ska bli president i USA?
Läs...

Borde inte alla brottslingar ha rätt till vård?

2008-09-25 19:47
Anders Eklund och Christine Schürrer, båda bedöms som tillräckligt friska för att inte dömas till vård. Är någon som begår ett allvarligt brott frisk?
Läs...

SJ en miljöbov

2008-09-22 19:04
Visst tusan är SJ en riktig miljöbov, som dessutom vilseleder omvärlden.
Läs...

Söndagsångest

2008-09-21 19:21
Söndagsångest, eller är det inte det?
Läs...

Ännu en grå lördag

2008-09-20 12:12
Klagan över helgvädret
Läs...

En första tanke i natten

2008-09-20 00:30
Premiärblogg, ett första försök. En start, en början
Läs...


Vem är det som bloggar?

Profilbild

Mitt namn:
Andreas Cederbom

Min plats:
Universum, typ

Beskrivning av bloggen:
Det här är bara en blogg för att få ut allt det där man annars inte får ut.

E-post:
info@web-me.se

WebMe
Tel: 0734 - 22 77 38, E-post: info@web-me.se